menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Zwolle weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Zwolle

Een kundige Mediator uit Zwolle helpt u graag verder.

Hoe mediators uit Zwolle u verder helpen

U schakelt een mediator in wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen van kwaad tot erger gaan en er een advocaat aan te pas moet komen. Namelijk, bij een rechterlijke uitspraak altijd sprake zijn dat één van de partijen de zaak verliest, waardoor de daadwerkelijk oorzaak van een conflictsituatie niet is opgelost. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

De mediator leidt het gesprek en stelt dus enkel vragen, maar zal nooit advies geven. Natuurlijk zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. Om tot een oplossing te komen is er de wil van beide partijen nodig om het conflict tot een goed einde te brengen. Dus, beide partijen moeten naar elkaar luisteren en zich in elkaars situatie inleven.

Sowieso zal tijdens het eerste gesprek zal de mediator vertellen hoe het proces in zijn werk gaat en er wordt een mediationovereenkomst getekend. Hierin staan alle spelregels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Als alle blokkades boven water zijn en wellicht goed zijn besproken zal er een onderhandelingsgesprek plaatsvinden over de mogelijke oplossingen. In de afrondende fase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing wordt vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Op die manier kunnen er geen misverstanden ontstaan over wat er is afgesproken.

Een mediator uit Zwolle kan onder andere worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • burenruzies
  • werkgever en werknemer conflicten
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere zakelijke geschillen
  • conflicten tussen de overheid en burgers
1.070
Klanten geholpen met mediators vergelijken
6.491
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Zwolle

De kosten van mediation uit Zwolle

Iedere mediator hanteert zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor liggen de tarieven ver uiteen. De meeste mediators hanteren verschillende tarieven voor het bedrijfsleven en voor particulieren. Het allereerste gesprek, oftewel het intake gesprek, is meestal gratis en na dat gesprek zit men nog niet vast aan enige verplichtingen. De mediator zal u meestal in dit eerste gesprek het uurtarief vertellen dat u zult gaan betalen en er zal dan ook worden meegegeven hoeveel gesprekken nodig zullen zijn.

Als een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij voor u bij de overheid een subsidie aanvraag aanvragen, ook wel bekend als toevoeging. Voldoet u volledig aan de voorwaarden voor deze subsidie, dan hoeft u slechts een bijdrage te betalen. Deze subsidie is natuurlijk gebonden aan het inkomen en eigen vermogen van de aanvragers. U kunt uw mediator om aanvullende informatie vragen.

Het totaal aantal gesprekken dat nodig was, bepaald de totale prijs van een mediation. Meestal zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om de partijen tot een oplossing te laten komen. Kan men het niet eens kan worden, dan kan men de onenigheid alsnog bij de rechter voorleggen. Het starten en voeren van een juridische procedure is echter veel duurder dan mediation.

Ook toe aan mediation? Vindt hier een mediator uit Zwolle, door uw gegevens in te vullen. U krijgt dan van verschillende lokale mediators een prijsopgaaf in uw e-mail waarmee u verder kunt om het conflict tot een oplossing te brengen.

mac
mac
img

Ik ben Guus Grimberg, regiomanager in Zwolle. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Zwolle.

Op zoek naar bekwame mediators regio Zwolle?

Een gang naar de rechtbank is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Waarschijnlijk wint u uw zaak wel voor de rechtbank als u in uw gelijk staat, maar ga er wel vanuit dat in geval van een rechtszaak beide partijen het slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen betrokken partijen behoorlijke schade oplopen en heel moeilijk te herstellen zijn. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

De verliezer dient bij een gerechtelijk vonnis ook nog eens alle proceskosten te betalen, dat is dus eigenlijk dubbel verliezen. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Als beide partijen tot een oplossing weten te komen, dan is dit vooral de verdienste aan henzelf en doordat de mediator als onafhankelijke derde erbij heeft gezeten.

Met mediation is er altijd de kans om tot een passende oplossing in wat voor conflict dan ook te komen. Op zoek naar een mediator uit Zwolle? Laat hier diverse prijsopgaven naar u sturen van diverse professionele mediators uit Zwolle en uw conflict behoort wellicht snel al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Zwolle te zeggen hebben!

img

Louwrens Prins

Er was direct een klik met de mensen van Professionals Zwolle. Mede dankzij hun snelle schakelen ben ik terecht gekomen bij een geschikte Mediator. Dus als jij zelf nog middenin je zoektocht zit zou ik Professionals Zwolle van harte aanbevelen.

img

Jolijn Kimminghorst

Bedankt Professionals voor de spoedige reactie. Jullie hebben de keuze een stuk makkelijker gemaakt door kort gezegd het hele vooronderzoek op jullie te nemen. Dit is wat ik noem efficiëntie!

Professionals uit andere branches in Zwolle

Let's Talk

Bij Professionals Zwolle staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier